Osmnáctý ročník otevřeného mistrovství České republiky v cliffdivignu Desperados Highjump 2017 nabídl skoky z větší výšky, exhibice extrémních sportů i vystoupení zahraničních hudebních hvězd. Závod královské disciplíny skoku z 20 metrů ovládl teprve patnáctiletý Brit Aidan Heslop. Ten bral zlato také ve skoku z 12 metrů. Kategorii českého mistrovství ovládl podle očekávání Michal Navrátil.

Startovní listina přihlášených skokanů na letošní ročník závodů Desperados Highjump v lomu v Hřiměždicích u Příbrami slibovala nejkvalitnější výkony za poslední roky konání závodu. Celkem se na Highjump přihlásilo přes osmdesát skokanů a skokanek z devíti zemí světa. Velký návrat do Hřiměždic anoncoval také skokan Michal Navrátil, který je čerstvým vicemistrem světa v highdivingu.

Skokané se v termínu 4. a 5. srpna utkali ve skocích do vody z 12, 16 a 20 metrů. Skokanskou soutěž královské disciplíny skoku z 20 metrové věže, která byla spojena i se skákáním z výšky 16 metrů, ovládl teprve patnáctiletý supertalent z Velké Británie Aidan Heslop. Ten potvrdil svou aktuální formu i potenciál do budoucna, když vyhrál také závod skákání z výšky 12 metrů.

Závod českého poháru, tedy otevřeného mistrovství České republiky, vyhrál podle očekávání cliffdiver Michal Navrátil. Aktuální vicemistr světa v highdivingu ze závodů plavecké federace FINA v Budapešti, vyhrál před mladým a nadějným českým skokanem Denisem Vantuchem a třetím Janem Bílým.

V kategorii žen zvítězila Němka Anna Bader. V současné době pátá skokanka probíhajícího ročníku Redbull Cliffdiving world serie se na Highjump vrátila po několikaleté odmlce zapříčiněné mateřskou dovolenou.  Na druhém místě se umístila Američanka Eleanor Smart , třetí příčka patřila Němce Iris Schmidbauer.

Ani na letošním ročníku Desperados Highjumpu nechyběla večerní party. Během ní se na několika pódiích představili přední čeští i zahraniční djové i hudební skupiny. Mezi highlighty celého hudebního programu patřilo vystoupení britských Stanton Warriors nebo live set projektu Smash Hifi, ve kterém figuruje Leeroy Thornhill, kterého znají fanoušci z legendárních The Prodigy.

Fotky © Red Bull

Více info: http://www.highjump.cz